Sunday, September 28, 2008

Berbuka dan Bersahur

Aku dan Harith Fahmi

Assalamualaikum w.b.t

Keh2x..berjumpa lagi dalam nukilan blog - darsawarsa..hmm banyak yang ingin dikongsi bersama sepanjang saat saat akhir berakhirnya ramadhan..

Makin kerap bersahur dan berbuka di luar dan selaju jugala 'fulus' yang mengalir..keh2x..tapi bak kata org.. sesekali nak merasa tempat2x baru, lagi2x ramadhan datang setahun sekali dan tambhan pula aku dah final year ni...bila lagi nak explore speciality yang ada kat penang, juru dan parit buntar neyh..hmm..cedeyh2x!

Khamis, 25/9/08:


Venue Berbuka: Kay EP See

Tak dirancang pown nak berbuka luar rini sbb sedia maklum, jumaat tu banyak esemen nak kene submit. maka setiap saat dan detik adalah berharga. Tambahan pula budak2x USM ni ramai dah balik. Op kes lew, jalan2x yang ada kat parit buntar lagi2x area2x pekan tu, akan mengalami heavy congestion...

Tapi, disebabkan desakan (gito!) rakan2x tahun 1 ajak buka luar, cairla gak hati neyh..keh2x..junior2x satu skool + MPDJ..erm takperla..luangkan masa sedikit bersama mereka ne..biler lagi nak merapatkan jurang anatara senior junior. plus...tak tahu biler lagi berkesempatan nak hang out denga mereka lagi. Peh ne...sure aku lagi sibork ngan exam + fyp lagi...hehehe..

Dat night juga Azlan ngan Nad pown nak balik K.L..maka..kira buka posa terakhir aku bersama mereka lew..

Hahaha..KFC ritu mmg full of people..2 2 KFC plak tue..dah azan pown masih still lagi que.apa daa KFC..kata fast food...tapi layan jergh. Aku bukan cerewet sgt pasal makan2x neyh..keh3x..

Neway, Alan, Nadia dan Amir, joyful moment dat evening dan berbuka posa..hmm..biler lagi dapat makan sama2x lagi?keh2x..korunk blanja pulak ok?hahaha..





Venue Sahur: Curry Corner
Ptg bersama ngan junior bersahur pula bersama ngan senior2x..hahaha2x..tema sahur malam tu Sizzling Nite..keh2x..
Ni pown lagi satu kes..rancang asalnyer nak sahur di mamak jew..maleh nak p jauh2x..lagi pown kenderaan takder..budak2x ne ranai dah balik..maka keta sewa dah la berkurang..hahaha.
Tapi disebabkan posa terakhir bersama ngan mereka (sbb uzir ngan fadil balik jumaat tu) kat USM, gagahkan jugala mencari keta sewa...setentunya.. keta zarif adala sasaran aku .keyh2x..tq zarif!
Erm, plan nak p Shasha (port budak2x USM), tapi disebabkan penuh dan pack, berpindah lew kat tmpat lain. teringat plak Curry Corner, tempat asal meche 4th student nak wat majlis berbuka minggu lepas...dat day tutup..rezeki dan tuah badan malam tu plak..buka..maka takla kempunan sgt nak merasa apa yg ada kat situ..keh2x..
Tapi sedeyh...haha..lauk2x dah abeh..yang tinggal mee udang + mee sizzling..maka kesemua daripada kami menelanla sizzling tue...keh2x.hot and spicy!..keh2x..
Ada 2 guest mlm tue..Hilmi, Student Education dari USM Indok tahun 4.. dan setentunya junior Harith Fahmi..keh2x..
Seronok?mestila seronok..bile lama tak kuar ngan kawan2x..banyakla gosip2x hangat dan staement2x aneh (terutama yg kuar dari mulut uzir) dikongsi bersama..besh2x! tak lew bosan sgt hidup neyh...

Fadil dan Hilmi

Uzir dan Hilmi






No comments: