Sunday, September 21, 2008

Lawatan Integrasi RSCU, UTP ke MPDJ, USM

Tuan Bendahari kita ngah mengacau bubur lambuk..haha

Sementara mennti makanan masak + waktu berbuka..meh main kayrerm..


Dah azan, jom makan!

Kawan2x dari UTP ngah makan sama2x...

Keberangkatan pulang RSCU, UTP..sedeyh..

Nila perintis Lawatan Integrasi MPDJ ke UTP..uzir the bacin!

aku dan uzir..

Ketibaan rakan2x dari UTP..

Kipas kuat2x lagi satay tu..haha

Kawan2x UTP ngah ngacau bubur lambuk...

Assalamualaikum wbt

Seperti yang aku cakap..last weekend agak penuh gak aktiviti harian..hahaha..sabtu la terutamanya..disebelah pagi ngan kawan2x satu skul..bahagian petang pula ngan kawan2x dari UTP dan MPDJ.

Sabtu lepas, rakan2x dari UTP telah membuat lawatan balas ke MPDJ..Hmm..rombongan dowank ne adala dalam 35 orang..semuanyer komuniti village diaorg (disini dipanggil Majlis Penghuni lew)..RSCU diketuai oelh Abang Zayd (nama dier mmg bermula dgn abg) dan MPDJ diketuai oleh Khairul Izzam, YDP MPDJ 0809..

Kalo korunk ke UTP, Badan Perwakilan/Majlis Penghuni diapnggil RSCU yang bermaksud Residential College Support Unit.. Hierarki mereka tak lew sekompleks kita..ada HI-Committee..dan 4 exco kecil..antaranya Publisiti, Enteprenurship dan ada la lagi...

Antara aktiviti2x dorank disini ialah membuat tour sekitar kawasan kampus (apa je la yang ada kat sini kalo nak dibandingkan apa yg mereka miliki)...lagi...interaksi 2 hala antara MPDJ dan RSCU dan bergotong royong menyiapkan juadah berbuka puasa...

MPDJ dan RSCU sama2x berbuka puasa di Pusat Aktiviti Pelajar di Kafe Jaya...haaa...antara menu2x yang dimasak dan disediakan oleh mereka ialah bubur lambuk, mee hoon goreng, air sarsi + oren, dan semestinya my favourite...satay..!!!.hahaha..lama tak makan bende ne..nyumm....

Dalam Interaksi, banyak la isu2x semasa yang dikongsi bersama antaranya,
  1. Bagaimana mahu penyertaan warga kampus secara kolektif melibatkan semua pelajar, bangsa dan kaum?
  2. Kebajikan pelajar seperti internet, harga dan kualiti makanan di Kafeteria.
  3. Relation dan connection antara MPD dan MPP. Adakah berkesan
  4. Lawatan sambil belajar ke Universiti Luar Negara
  5. dan lain2x...banyak..hahaha..3 jam pun tk settle2x lagi..
Dalam aktiviti gotong royong menyiapkan juadah berbuka posa...haaa..ni yang besh...ada 1000 batang satay yg nak dibakar dan satu periuk belanga yang disediakan untuk masak bubur lambuk..(ketua masak bubur lambuk semestinya Izzam..hahaha)...

Obviously, aktiviti2x ne mengeratkan lagi hubungan antara sesama MPDJ dan antara MPDJ dgn RSCU...
Semoga dengan ikatan dan ukhuwah yang terbina akan terus berkekalan..kepada Izzzam dan anggota MPDJ yang lain, tahniah dan syabas saya ucapkan...memang betol2x meriah dan nampak kepuasan dari wajah mereka.semoga aktivit2x seperti ini akan diteruskan ke masa akan datang..

p/s: harap2x akan ada lawatan mpdj ke universiti yang lain..barula berkembang jaringan persahabatan..izzam, watla lawatan ke Universiti ANtarabangsa..pasti saya ikut!..hahaa


No comments: