Sunday, September 21, 2008

Program Mahasiswa Tua Bermasyarakat - Sg Acheh

Aku, hakim, fitri dan semestinya mahpuz..sebelom prgram bermula

Fitri ngah buang sawang2x dalam rumah cek tom sbelom aktiviti cat bermula


Nila keja aku sepanjang prgram...membantu obe menghidupkan api .keh2x

Farah pose je tu..rumput + samaph banyak jelagi tu..

Bakal2x engineer ngah set up ampaian untuk cek tom..

Haa...orangx kuat meche ngah memaku pintu baru untuk tandas cek tom

Ni lew rumah mangsa (cek tom) yang kami gotong-royong sama2x...


Antara barang2x keperluan yang dihadiahkan kepada cek tom...

Farah..wanita besi..haha tadi buang rumput kali ne cat tingkap..hahaha..mana mahpuz fara?

Engineer2x ngah assemble kipas meja utk cek tom

Assalamualaikum w.b.t

Hmm..dah lama gak tak update blog aku neyh..Last weeekend full of activities plus internet plak wat problem..keh2x..

Salah satu aktiviti yang agak besh dan unik ialah program membantu orang2x yg kurang kemampuan di Sg Acheh...

Program ini aku namakan 'Program Mahasiswa Tua/Lama Bermasyarakat..ye lah..masa pes year dulu ia dipanggil' Mahasiswa Baru Bermasyarakat...Ni dah Final Year ni..kenela tuko nama sikit..keh2x..

Erm..diilhamkan oleh our Meche Big Bos..Abg Pongek dan disertai oleh dalam 20-30 orang student meche + manufac final year..

Program ni bermula dari kol 730am (masa tu korang mesti ngah berdengkur lagi atas katil lagi kan!) dan abeh kira2x sebelom asar..

banyakla aktiviti2x yang dilakukan disana....contohnya, menebas rumput, cat umah, menghulurkan bantuan barangan keperluan dan membersihkan kawasan rumah mangsa2x yg terlibat..

Hehehe..walaupun dibuat dalam bulan posa ne..tapi kegagahan dan ketekunan masing2x menampakkan seolah2x mereka tak berpuasa..keh2x..sangat bertenaga dan energetic..hihi..

Erm..semoga gotong royong ne dapat merapatkan hubungan persahabatan kita dan menjadi kenangan manis kita bersama ye kawan2x seschooll..mana2x yang aku ada wat salah...minta maaf..

Kepada pongek, kalo ak tak memberi commitment sgt kat program ko..ak minta maaf sgt..ak cuba menghukurkan bantuan mana yang aku mampu beri..semoga semua niat dan jasa baik yang dicurahkan memberi kebaikan berganda kepada kita semua..Insya Allah...



p/s: suka tengok farah dan maput bekerjasama mengecat tingkap kayu umah cek tom..keh2x..teman tapi mesra! hahaha...

No comments: