Saturday, November 29, 2008

Latihan ZapiN MAKUM 2008

Ngan team Festival Zapin MAKUM

Ngah belajar main ketuk gong2x kecik..haha..nama dier pn ak tk tahu
Hehe..bergambar jap pas abeh polish pola lantai


Makan malam pas abeh latihan..makan ngan 'aleeya' tu..huhu




nGah Latihan



Salam dan Selamat Pagi..
keh2x..diam tak diam..almost 5 days 4nights kat induk utk latihan pusat Festival Zapin MAKUM yang bakal diadakan di UPM 1-4 Dis 2008 ne..

Sepanjang latihan aku and the team ditempatkan di Desasiswa Indah Kembara 11..pompuan di Saujana..

adalah satu memeritkan..sepanjang hari tu ulang alik dari IK ke Dewan Budaya.Hampes..nak naik kejang urat kaki berjalan kaki. Bas komuter lak cuti katanyer..

Indok time2x student cuti, masa tula bnyk event luar. Hoki antarabangsa, PJJ, ceramah Polis dan macam2x ah lagi..mmg sesak giler induk sepanjang minggu lepas..ak rasa lebih baik jalan kaki utk cepat sampai dari naik keta atau bas..keh2x...walaupn penat bjalan kaki..at lis dapatla merayau kawasan indok tu..huhu..

latihan zapin..agak memeritkan..from 8am until 11pm tanpa henti again and again..kareo tu plak ajar step satu malam je..peh tu baru wat pola lantai pada hari ke 2 latihan...ak je la paling terkial2x dan geylong (lupa step)..penari2x lain steady je..ahaks! yela..dorunk dah selalu nari..ak las nari pn time citrawarna lepas..dah 5 6 bulan dah tak nari

hmm...team tarian..agak kuat2x la gak..dari 10 org (5kapel)..aku sorunk dari kejuruteraan, shaleena (shaleen) ngan dayah dari Kubang Kerian..rest dari penari dewan budaya..

tapi yg paling ak kaget..one of the dancer is pelakon siri impian ilyana ---> diana amir aka aleeya..tgok dari tv cam besa..tpi biler tgok dekat..cantik gak org nyer..ada kacukan inggeris kot..huhu..pe lagi..pas abeh latihan..bersembang ah ngan dier pasal pengalaman dunia glamour industri hiburan ne..huhu..


senin pagi dah bertolak ke indok..selasa malam..dah hari perlawanan..dan USM dapat turn no 9 dari 10 kumpulan yg bertanding mlm tu utk hari pertma..


latihan nari amat menyeksakan..kareo dewan budaya agak garang ah..tapi ak lek2x je..seb baik ada member2x tarian ne..dorunk pn cool je biler kne saun ngan kareografer..takkan ak nk emo2x plak kan..dorunk kata besala kena marah2x ne..kalo tk kne marah kita tak tahu apa silap kita..kaddang2x biler pikir tol gak..huhu..


maka moral..biler kene marah tu: senyum kan jela....yg penting duit elaun latihan rm20 sehari masuk kocek..hahaha
tapi latihan tetap kene serius..

Semoga terus berjaya... kepada kumpulan zapin MAKUM dari USM..semoga berjaya di festival tari Zapin MAKUM 2008 di UPM nnti..esok kembali ke Dewan Budaya utk latihan pusat...waa~ penantnyer~

No comments: