Monday, November 24, 2008

Zapin MAKUM UPM 2008

Salam dan selamat.....P.A.G.I!

Erm rasa dah almost 1 or 2 months tak ber-blog neyh..exam mode ngan keje2x koswerk kot..rasa maleh nak update blog..tkut addict la plak..

Ni disebabkan masa yang ada terlalu banyak (keje FYP ada lagi neyh!), mula la gatal tgn ne nak menuleh seratus 2 ratus patah ayat kat post ne..huhu

nak cter apa ek..haa!

Zapin MAKUM 2008 ---~ MAKUM tu Majlis Kebudayaan Universiti Malaysia..kiranyer samala taraf ngan MASUM (Sukan), MADUM (Debat) dan seangkatannya tu

Actually, since dari tahun 1 mmg dah ngidamkan nak join MAKUM Zapin ne. kononyer nak meneruskan kesinambungan bakat dalam tarian zapin la..hahaha...since dari tahun 1 hingga tahun 3, MAKUM Zapin wat kat UTM, Skudai which is dekat ngan umah sgt la..time ada event ne sure akan turun UTM nyer..takkan lepas nyer..dan ini adalah pertandingan yang ke 3 paling besar ak ceburi selepas Karnival Johor 1996 (darjah 4), KAKOM 2005, CITRAWARNA dan here it is --->MAKUM 2008

Cuma tahun 2008 ne dah ubah venue, ke UPM..so macam payahla plak nak ke sana..dah jauh..nak tgok?of kosla payah..kene mintak izin ayah emak..sebab...financial la!huhu..kalo dah berkepuk duit dalam kocek ne..tk der nyer nak minta izin..hehehe (sorry mak ayah) hahaha

Wawa, Pa'i ngan kareo JAYA untuk Citrawarna, who is dari UPM gak..beria2x ajak dtg UPM tgok MAKUM Zapin...dan dalam hati ini mmg kata YA! sbb pengangkutan dan penginapan ditaja oleh mereka sepenuhnya..haha..numpang bilik dorunk la...hahaha

Cadangnyer sebelom nak balik hometown jaybee nak singgah UPM 4 hari sebelum balik jaybee utk hari raya haji..on the way la tu...

Ghupa2x nyer..rezeki tuhan agaknyer..pagi tadi which is 24/11 2008 senin pukul 11am, aku dapat call dari En Bad HEPP USM offer join MAKUM 2008. kemudian, org dewan budaya plak yang call who is kareografer dia sendiri untuk confirmation dan at last kawan se KAKOM Kebudayaan time KAKOM Perak 2005 ----> Shalein yang call utk memberi galakan dan ajak2x penuh kesungguhan join MAKUM 2008...

hehehe..satu 'penghormatan' la plak..hhuhu..

sebab, diz iz first time pelajar kejuruteraan memecahkan monopoli penguasaan pelajar indok utk join MAKUM..selalu dak indok je kan dia amik..akhirnya..bakat yang Allah kurniakan ini dapat juga disedari oleh mereka yang ada kat penang sana tu..hehe.bangga la jugak kan org first..huuhu

Ak say yes la kat mereka semua coz dancing is my passion! dan peluang itu dtg sekali

Ak akan wat yang terbaik utk MAKUM 2008 dan ak berharap penglibatan pelajar kejuruteraan dipilih utk MAKUM akan terus diberi perhatian untuk MAKUM yang akan datang. Ramai yang berpotensi utk menari cuma kene build confident among themselves. biasala stereotaip org MELAYU ne..faham2xlakan..maleh nak cakap..

Latihan secara intensif pagi ptg malam 7 hari seminggu di Dewan Budaya..dan ak snggup utk itu. time aku join KAKOM, lagi teruk dari ini penah kena..haha..

terima kasih en bad, en zul, Dewan Budaya dan of kos shalein..

jumpa di Dewan Budaya USM!

2 comments:

Anonymous said...

hi..afit..terperanjat lihat foto u kat sini..oklah u join makum tu..u dulu kat KMNS aktif jugak kan group tari piring u tu..jurulatih u masa tu Cik nasser...tapi dia dah hebat sekarang bertugas di salah satu kementerian bahagian kebudayaan i ada terserempak dengan dia kat KLIA masa tu dia ke Zurich dengan kumpulannya..semua stdent..pertukaran budaya univsty..I tahu kesah Cik subki burukkan dia..tapi dia lebih berjaya sekarang itulah org yg diburukkan tu allah tentukan kejayaannya....saya dah selidik akan kesahihan cerita bukan dari dia tapi dari org tertentu..Cik subki banyak mempergunnakannya..duet diapun x dijelaskan tapi dia jenis diamkan je..tulah/...saya pun bukannya suka sangat letcrer gay tu,,,ambik kesempatan kat stdent setiap tahun...

Anonymous said...

srry sambong kat sini..banyak stdnt KMNS tahun berikutnya beritahu saya apa yg terjadi selepas tahun kita tu...tahun 2005 adalah hebat sangat KAKOM sekarang KMNS jatuh teruk....x macam adanya cik nasser dulu...dia pun saya lihat happy dan ramah...saya tahu dia ada join melalui penulisan drama wali astro tu...hati-hati kerana wali kedua ada dan banyak pendedahan dibuat..saudara saya crew drama itu yg beritahu..ok afit..bye